czy agencja seo ma racje?
Napisano 12 kwiecień 2010 - 03:37
Poprosiłam o dwie mozliwości powrotu z podstrony na strone główną:
linkowany TOP (miejsce gdzie jest logo firmy)
i przycisk "start/home" w menu głównym
i usłyszałam, ze to niewskazane z uwagi na pozycjonowanie cytuję: "google wariuje wtedy bo ma dwie ścieżki na stronę główną".
Wydaje mi się to absurdem, szczególnie że jeden z linków może być oznaczony przeciez jako "rel="nofollow"
Proszę o wyjaśnienie.
Napisano 12 kwiecień 2010 - 04:11
Poprosiłam o dwie mozliwości powrotu z podstrony na strone główną:
linkowany TOP (miejsce gdzie jest logo firmy)
i przycisk "start/home" w menu głównym
i usłyszałam, ze to niewskazane z uwagi na pozycjonowanie cytuję: "google wariuje wtedy bo ma dwie ścieżki na stronę główną".
Wydaje mi się to absurdem, szczególnie że jeden z linków może być oznaczony przeciez jako "rel="nofollow"
Proszę o wyjaśnienie.
W niczym nie będzie to szkodzić. Wskazane jest natomiast, żeby pierwszy link "przenoszący moc" był tym z właściwym anchorem a nie np. obrazkiem (logo).
PS: wchodząc gdzieś (np na forum) zanim się zacznie pytać wypada się PRZYWITAĆ
Web Systems Łódź: reklama online
Napisano 05 czerwiec 2010 - 11:52
doprecyzowując - pierwszy w sensie pierwszego w kodzie HTML?
jeśli jednak pierwszym jest obrazek, to można użyć ALT-u
przecież napisała "witam"
Napisano 06 czerwiec 2010 - 07:24
ogłoszenia
K1 - K2
pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników tego wspaniałego forum
Napisano 06 czerwiec 2010 - 08:15
dziękujemy za konstruktywną krytykę
swoją drogą, jaki sens ma link "darmowe ogłoszenia" a pózniej "ogłoszenia", skoro Google zaindeksuje tylko pierwszy anchor text?
Napisano 07 czerwiec 2010 - 11:42
a nie 2 linki do tej samej strony głównej...
Napisano 07 czerwiec 2010 - 04:45
Napisano 18 czerwiec 2010 - 02:27
wesele - dodaj firmę do tematycznego katalogu stron
Napisano 25 czerwiec 2010 - 10:22
Każda sensowna strona ma możliwość powrotu na stronę główną z kilku miejsc. Nawet to forum tak ma. Na stronę główną można trafić poprzez logo i poprzez ścieżkę powrotu. A nie sądzę, żeby forum o pozycjonowaniu nie wiedziało co robi.
Tutaj dodasz darmowe ogłoszenia Legnica a tutaj znajdziesz korepetycje Legnica
Szukasz dobrych tekstów? Copywriting - teksty na strony, do precli, opisy katalogów...
Napisano 08 lipiec 2010 - 12:28
2 linki do tej samej strony -- na tej samej stronie -- mogą tylko osłabić działanie każdego z linków więc lepiej użyć dwóch linków do 2 różnych stron
no chyba że nikomu nie zależy na dobrym wypozycjonowaniu...
to może sobie umieszczać nawet 10 linków do tej samej strony
identyfikacja wizualna i kreowanie wizerunku firmy
Napisano 16 lipiec 2010 - 08:24
Napisano 07 sierpień 2010 - 01:46
Oczywiście słowa to tylko słowa najlepiej jak będzie przykład :
www.kazior5.com
każda podstrona ma link do głównej - jeden z grafiki i po 2 linki tekstowe.
Czy wujaszek google z tego powodu miałby "wariować" osobiście tego nie zauważyłem bawię się w pozycjonowanie od 5 lat i nie mam problemów z tak linkowanymi stronami.
Inaczej podeprę się wynikami:
PR-3
na 8 słów kluczowych wszystkie są w top-10
Moim zdaniem jeśli zamawiasz stronę to ty stawiasz warunki jeśli oni mają ją pozycjonować i tak stawiają sprawę to odpuść.
Jeśli masz tylko zamówioną stronę a potrzebujesz argumentów aby ich przekonać o twojej właściwej decyzji co do linkowania wewnętrznego to podam ci stronę gdzie są linki do index tylko z grafiki i wypozycjonowałem ją w top-10 na słowo "pizza" gdzie google znalazło - Około 191,000,000 wyników (0,14 s). Strona www.meblestylowe.net.pl ma 2 linki i jest też na frazę "meble stylowe" jest w top-10. Następna www.pralux.com dwa linki raz grafika raz tekstowy a na frazę "naprawa lodówki kraków" pozycja 1.
A więc reasumując moim skromnym zdaniem nie ma to żadnego znaczenia.
Napisano 11 sierpień 2010 - 07:38
Ps. Joseph nie mogę się z tobą zgodzić, linkowanie wewnętrzne ma ogromne znaczenie w pozycjonowaniu. Szczególnie widać to w pozycjonowaniu Long tail. Dlatego też twoje stwierdzenie: "Linki do podstron w obrębie tego samego serwisu ( tej samej domeny ) praktycznie nic nie wnoszą do SEO" jest wyssane z palca.
Napisano 13 sierpień 2010 - 09:05
Dokładnie, ale w odróżnieniu od normalnych ta moc nic nie wnosi - zostaje wyzerowana
Napisano 03 wrzesień 2010 - 11:44

Pomoc