Pozycjonowanie.pl: Unikalna nazwa firmy a pozycjonowanie - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Unikalna nazwa firmy a pozycjonowanie Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   jagielonka 

• Member
  • PipPip
  • Grupa: Members

Napisano 02 czerwiec 2010 - 03:32

Mam takie pytanie, może dla niektórych to proste, ale ja jestem początkująca więc o wszystko wolę zapytać.
Mianowicie chodzi o to, czy oryginalna nazwa firmy ma znaczenie w pozycjonowaniu? Chodzi o to, że firma ma bardo unikalną nazwę i pozycjonuje swoją stronę między innymi na to słowo kluczowe(nazwę firmy) to wtedy szybciej i łatwiej być na pierwszych stronach w Google po wpisaniu tego słowa? Czy trzeba tak samo długo pozycjonować aby uzyskać dobre wyniki?

Nie wiem czy poprawnie to sprecyzowałam ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi wink.gif

Pozdrawiam
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   remikp 

• manualny spamer ;)
  • PipPipPip

Napisano 02 czerwiec 2010 - 04:08

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jeśli nazwa jest unikalna to strona sama sie wybije na to. Jednak firma musi mieć już jakąś renomę, żeby ludzie szukali jej w ten sposób. Mówiąc prościej nie przejmowałbym się pozycjonowaniem pod nazwę własnej firmy to samo wejdzie. Chyba, że masz produkty ze swoją nazwą na innych stronach?
Black Hat - the only right way. <i>GCT</i>
Take your life in your own hands, and what happens? A terrible thing: no one to blame!
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   jagielonka 

• Member
  • PipPip

Napisano 02 czerwiec 2010 - 04:33

Są dwa przypadki:
1. albo firma już istnieje od paru lat, ale nie posiadała strony. Teraz ją ma i chce zaistnieć w sieci.
2. albo jest nowa, ale oprócz strony www promuje się też tradycyjną reklamą.

Tak naprawdę chodzi mi tylko o sam fakt, czy jeżeli pozycjonuję stronę na jakieś unikalne słowo to już jest plusem i szybciej wskoczy na wyższą pozycję, wpisując je (to słowo) w wyszukiwarkę? Czy jeżeli strona jest nowa itp... to musi upłynąć czas i wszelkie "zabiegi" żeby pojawiła się na pierwszych stronach, nawet na takie unikalne słowo kluczowe.

wink.gif
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   remikp 

• manualny spamer ;)
  • PipPipPip

Napisano 02 czerwiec 2010 - 04:56

Tak szybciej wskoczy nawet bardzo, bo jest mała lub brak konkurencji na te słowo. Jednak czas zależy od wprawy. Z młodą stroną radziłbym nie przesadzać, szczególnie przy firmówce. Daj jej z 2-4tyg od powstania i wrzuć te słowo w title jeśli go tam nie ma.
Black Hat - the only right way. <i>GCT</i>
Take your life in your own hands, and what happens? A terrible thing: no one to blame!
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   balas 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 02 czerwiec 2010 - 05:53

Im mniej popularna fraza (w tym wypadku nazwa firmy) tym łatwiejsze i szybsze pozycjonowanie (mniejsza konkurencja).
Wymienię się linkami i artykułami presell page w różnych tematykach. Wiele domen, wiele IP. Zainteresowanych zapraszam na PW.

Web Systems Łódź: reklama online
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   bjakb 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 05 czerwiec 2010 - 05:57

Ale to wszystko nie zmienia faktu że Google się cieszy jak widzi że tytuł strony (adres http://) jest powiązany chociaż jednym słowem z treścią strony i jej tematyką...
Dlatego to może podnieść pozycję strony.
Nie zapominaj też o odpowiedniej optymalizacji kodu bo to może podnieśc stronę nawet o kilkadziesiąt pozycji w górę wink.gif
tworzenie i projektowanie stron www by zaistnieć w sieci
identyfikacja wizualna i kreowanie wizerunku firmy
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   jagielonka 

• Member
  • PipPip

Napisano 07 czerwiec 2010 - 08:58

Super, dziękuję bardzo za pomoc. To mi wiele ułatwi, ponieważ w pozycjonowaniu każdy szczegół się liczy (dosłownie) więc, staram się nie popełnić jakiegoś błędu, który by później zaważył na całej pracy. Jeszcze raz dziękuję smile.gif
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1