Pozycjonowanie.pl: AdSense - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

AdSense kilka pytań od początku... Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   johny_wav 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa: Members

Napisano 30 wrzesień 2006 - 10:33

Jestem tutaj nowy więc na wstępie powiem... ALOHA WSZYSTKIM smile.gif dobra a teraz konkretnie... kilka dni temu puscilem w ruch nowy portal www.sciagaj.eu i jestem w programie partnerskim ceneo ale wiadomo duzych to dochodow nie mam... chcialbym przejsc na adsense czytalem juz troche o tym zarowno posty na tym forum jak i na roznych stronach. Jednak mam kilka pytań ciagle kilka rzeczy pozostaje nie jasnych... O co dokladnie chodzi ze slowami kluczowymi? Tematyka mojej strony to ściagi, wypracowania, referaty itd czyli np slowa kluczowe moge dać "ksiazka, szkola, studia, uczelenia itd"?? I teraz zakladamy że wybralem te slowa to google losowo przyznawac mi bedzie reklamy ktore mają te slowa kluczowe tak? i w zaleznosci ile jakies slowo kluczowe jest warte z ktorym jest powiazana ta reklama tyle bede dostawal? Chodzi mi ogolnie o caly system i zasady wyswietlania reklam wartosci ich, ogolnie dzialania tego? Mozecie jakoś to tak jasno przedstawić będe bardzo wdzięczny! Pozdrawiam smile.gif
0

#2 Guest_Go 2 West_*

• Grupa: Guests

Napisano 01 październik 2006 - 07:24

http://forum.optymalizacja.com/index.php?showforum=29

Miłego czytania.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   johny_wav 

• Newbie
  • Pip

Napisano 01 październik 2006 - 08:33

dzieki smile.gif poczytalem troche ale jednak ciagle nie wiem jak jest ze slowami kluczowymi. jezeli wybiore slowa kluczowe "studia, ksiazka, nauka itd" to beda mi sie wyswietlaly reklamy zwiazane wlasnie ze studiami, ksiazkami i nauka?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   qaz 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 01 październik 2006 - 08:48

"reklamy są związane z tym, czego użytkownicy szukają w witrynie"

"W oparciu o zaawansowany algorytm (wykorzystujący takie współczynniki jak: analiza słów kluczowych, częstotliwość występowania, rozmiar czcionki, i ogólną strukturę linków na stronie) wiemy dokładnie o czym jest witryna i możemy dokładnie dopasować reklamę do każdej ze stron."
QAZOO?

0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   johny_wav 

• Newbie
  • Pip

Napisano 01 październik 2006 - 09:25

dzieki smile.gif to jeszcze jedno czyli jezeli np chce zeby byly reklamy u mnie na stronie odnosnie wyzszych uczelni, ksiazek to w slowach kluczowych na stronie tez to powinno byc?
0

Napisano 01 październik 2006 - 12:47

Nie, google czyta w myślach, maja tak zaawansowany algorytm wink.gif, a tak na poważnie no to chyba oczywiste ze dobrze by było jakby te słowa kluczowe znalazły się w treści wojej strony itd...
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   strzeli 

• Member
  • PipPip

Napisano 02 październik 2006 - 01:04

a jezeli na stronie masz duzo roznych tresci (i google czyta w adsense nie tylko to co chcesz) to mozesz uzyc specjalnych znacznikow google adsense (i dzieki temu bedzie sie wyswietlala reklama z taka trescia jaka bedziesz chcial, czyli jezeli wrzucisz znaczniki w content/tresc np. pilki noznej, i owy content nie bedzie super krtoki to adsense powinno Ci czytac reklamy zwiazane tylko z pilka nozna mimo iz na stronie znajdowac sie beda rowniez inne tresci)

Aha i bez paniki bo czasami nawet 2 tygodnie trzeba czekac zanim adsense zacznie czytac tresc znacznikow.

i w ramach wyjasniej znaczniki = 2 linijki kodu google (kod ten znajdzie na wielu forach oraz na stronie google adsense, poszukaj)

pozdrawiam.
Łukasz
0

#8 Guest_Przemysław Rejf_*

Napisano 06 październik 2006 - 12:36

Panie smile.gif jakie 2 tygodnie do 2 tygodni jesli juz
a wyglada to tak

wyswietlasz reklamy
google adsense bot (media partners)
wbija sie na sajta twojego
analizuje tresc strony ...
i wyswietla odpowiednie reklamy
calosc od paru godzin do 2 tyg smile.gif

pzdr
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Sploit 

• Member
  • PipPip
  • Grupa: Validating

Napisano 07 marzec 2009 - 07:15

Adsense to reklama kontekstowa. Bot aalizuje po zatwierdzeniu i zaindexowaniu strony treść i dobiera reklamy. Zapisz sie, dbaj o nie łamanie regulaminu, o nie zaduza ilosc reklam i czekaj. Reklamy jesli beda dobrze rozmieszczone przyciagna chetnych. ja na poczatku zarabialem dolara na tydzien hehe:) Teraz to juz dziesiątki, wiec chyba sie oplaca poczytac tego linka co ci kolega wyzej dal. No i musisz inwestowac w ruch na stronie, kupuj bannery, linki pozycjonujace, wieksza kaska jest od klika od czlowieka ktory wlazl na strone z google niz bezposrednio. Promocja portalu to najwazniejszy krok zanim zaczniesz myslec o dochodach..
Wpadłem tu tylko zobaczyć, jak oszukujecie programy partnerskie, w tym i ten, w którym pracuję. Dziękuję za informacje:).
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Woristin 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 07 marzec 2009 - 10:21

CYTAT(Sploit @ Mar 7 2009, 07:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adsense to reklama kontekstowa. Bot aalizuje po zatwierdzeniu i zaindexowaniu strony treść i dobiera reklamy. Zapisz sie, dbaj o nie łamanie regulaminu, o nie zaduza ilosc reklam i czekaj. Reklamy jesli beda dobrze rozmieszczone przyciagna chetnych. ja na poczatku zarabialem dolara na tydzien hehe:) Teraz to juz dziesiątki, wiec chyba sie oplaca poczytac tego linka co ci kolega wyzej dal. No i musisz inwestowac w ruch na stronie, kupuj bannery, linki pozycjonujace, wieksza kaska jest od klika od czlowieka ktory wlazl na strone z google niz bezposrednio. Promocja portalu to najwazniejszy krok zanim zaczniesz myslec o dochodach..

Obejrzyj datę posta wyżej, a potem zastanów się nad sensem własnego.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Sploit 

• Member
  • PipPip
  • Grupa: Validating

Napisano 08 marzec 2009 - 10:17

Temat niebyl zamkniety. Moze lepiej zamykac tematy na ktore nie bylo odpowiedzi przez np 2 miesiace? Sa do tego mody, mozna napisac swoj... A potem miejcie żale.

Wpadłem tu tylko zobaczyć, jak oszukujecie programy partnerskie, w tym i ten, w którym pracuję. Dziękuję za informacje:).
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   melus 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 10 marzec 2009 - 07:30

CYTAT(Sploit @ Mar 8 2009, 10:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Temat niebyl zamkniety. Moze lepiej zamykac tematy na ktore nie bylo odpowiedzi przez np 2 miesiace? Sa do tego mody, mozna napisac swoj... A potem miejcie żale.

heh... a czy aby nie nabijasz sam sobie postów w ten sposób... było tego wiecej nie flooduj.

Nie będzie rusek pluł nam w twarz i wyzywał od lamerów, polski my naród polski ród królewski szczep spamerów.
Jak tu ciemno... linków nie widze.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1