Pozycjonowanie.pl: jakie serwerki? - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

jakie serwerki? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mutex 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Members

Napisano 25 marzec 2006 - 07:35

jest pewnie na tym forum ktos kto dorobil sie juz przynajmniej kilku serwerkow dedykowanych.

ja mam 3 i musze kupic kolejny. tak naprawde nie wiem czy lepiej kupowac mocniejsze drozsze 2 procesorowe maszyny czy slabsze tansze low endowe?

plusy mocnych:
-mniej serwerkow, latwiej wszystko ogarnac

plusy slabszych:
-wiecej ipkow (taniej)
-mozna serwerki kupowac w roznych miejscach = rozne klasy

jesli chodzi o wydajnosc to wydaje mi sie ze wiecej srednich serwerkow jest lepiej miec niz jeden duzy w tej samej cenie. bo to co robimy to nie jeden olbrzymi serwis tylko duzo malych spamow.. ktore latwo podzielic.

do mnie przemawiaja low endy.. tylko wydaje mi sie ze przy ilosci > 10 moze byc juz ciezko z ogarnieciem wszystkiego..

niech doswiadczeni spamerzy sie wypowiedza..smile.gif

0

#2 Guest_Maddox_*

• Grupa: Guests

Napisano 26 marzec 2006 - 12:26

QUOTE(mutex @ Mar 25 2006, 07:35 PM) Wyświetl post

jest pewnie na tym forum ktos kto dorobil sie juz przynajmniej kilku serwerkow dedykowanych.

ja mam 3 i musze kupic kolejny. tak naprawde nie wiem czy lepiej kupowac mocniejsze drozsze 2 procesorowe maszyny czy slabsze tansze low endowe?

plusy mocnych:
-mniej serwerkow, latwiej wszystko ogarnac

plusy slabszych:
-wiecej ipkow (taniej)
-mozna serwerki kupowac w roznych miejscach = rozne klasy
jesli chodzi o wydajnosc to wydaje mi sie ze wiecej srednich serwerkow jest lepiej miec niz jeden duzy w tej samej cenie. bo to co robimy to nie jeden olbrzymi serwis tylko duzo malych spamow.. ktore latwo podzielic.

do mnie przemawiaja low endy.. tylko wydaje mi sie ze przy ilosci > 10 moze byc juz ciezko z ogarnieciem wszystkiego..

niech doswiadczeni spamerzy sie wypowiedza..smile.gif

ja kupuje tylko dual xeony z scsi, inaczej ciezko z wytrzymywaniem napadow botow. co do klas to nie ma problemu w theplanet czy cyberwurx.com dostaje mase ipkow z roznych klas

0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   sionx 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 26 marzec 2006 - 08:12

gdybys mial 3 serwery to bys nie pytal..
na poczatku mialem celllerona ;D ale lipa jak cholera, kupujcie minimum 4p jesli macie kase to duala

fajna oferta na ovh.pl ogladnijcie.. jak na pl to tanio ale ponoc za dodatkowe rzeeczy trzeba slono placic.. np additional ip's .. ale trzeba by to sprawdzic..

0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   mutex 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 26 marzec 2006 - 11:01

QUOTE(sionx @ Mar 26 2006, 08:12 AM) Wyświetl post

gdybys mial 3 serwery to bys nie pytal..

nie rozumiem dlaczego na tym forum panuje taka atmosfera.. wszyscy mysla ze inni klamia..wink.gif

mam juz 4 serwery a jak nie wierzysz to moge cie moge z nich zdosowac.. wink.gif

0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   xinubu 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 26 marzec 2006 - 11:04

ja uwielbiam thenynoc.com, moze nie sa najtansi ( za xeona 3.06/2gb/2xscsi place $304.95/m ) ale support stoi na najwyzszym poziomie... nie musialem czekac 5dni na ustawienie reverse dnsow, czy tez dodanie ipkow.. 2-3h, gotowe..

co do tanich i dobrych serverow z kiepskim supportem polecam natomiast naszych zachodnich sasiadow... Malo znany ngz-server.de.. DObry pod cos bardizej mulacego.. najwiekszy minus: MALO IPKOW.. przy zakupie dostaje sie najczesciej 2 i nowych nie mozna dokupywac :/ ale na jakas wieksza baze danych, server pod pliki nadaje sie wysmienicie
( xeon 3.06; 4096 MB, 200gb sata, 3TB tr za 179E )
jesli kogos obrazilem, przepraszam, nie takie byly moje intencje.. ;<<<
pozdrawiam ;>>
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   sionx 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 26 marzec 2006 - 11:11

dosuj..
poprostu zdziwilo mnei twoje pytanie..
to majac 3 (teraz 4 ) serwery nie potrafisz sam dojsc do zadnych wnioskow ?
jaka atmosfera ? zla ? sporo osob podaje sie za kogos wiecej niz sa w rzeczywistosci..

bo ktos juz sie wypowiadal ze ma 4 serwery a na nich po 10 stron.. wiec co myslec o takich wypowiedziach tongue.gif

albo ktos ma za duza kasy i za malo rozumu
albo ma zajebsicie duzy traffic i sajty
albo plecie 3 po 3
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   trakker 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 26 marzec 2006 - 04:09

Ja zawsze kupuje P4 lub wyższe. Warto zwrócić od początku uwagę na oprogramowanie i porządnie napisać sobie podstawy. Koniecznie mod_php (jak ktoś korzysta z tego zboczonego języka), albo mod_perl. Ewentualnie FastCGI. Ja mam stały framework i każdy deployment to kilka minut roboty na dostosowanie szablonu i wybranie modułów. Kupując serwer warto zwrócić uwagę na dyski, jak macie więcej trafficu to przyda się SCSI i RAID.

██████ PeakClick ██████
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1